Το πρόγραμμα εξελίσσεται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και σε σημεία της Λέσβου που έχουν σχέση με την ενεργειακή κατάσταση του νησιού, το οποίο αποτελεί μικρογραφία της κατάστασης που επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σκοπό έχει να γνωρίσουν οι μαθητές τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τη δυνατότητα διαχείρισης και εκμετάλλευσης ανανεώσιμων υλικών και να προτείνουν λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συνοπτικό πρόγραμμα υλοποίησης:

  • Άφιξη της ομάδας στο ΚΠΕ – Παρουσιάζονται βασικές έννοιες της ενέργειας, της χρήσης των συμβατικών μορφών ενέργειας και των συνεπειών τους στο παγκόσμιο κλίμα, παρουσιάζονται οι διάφορες μορφές ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και γίνεται αναφορά στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ΑΠΕ της Λέσβου.
  • Επίσκεψη στο πεδίο (Αυτόνομος Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Χυτήρια Λέσβου, Διαλυτήριο αυτοκινήτων, Αιολικό πάρκο Άντισσας, φράγμα Ερεσσού, Πυρηνελαιουργείο στο Ντίπι ή στα Πάμφιλα, Μονάδα Επεξεργασίας υπολειμμάτων ελαιοκάρπου, Θερμαλιστικό κέντρο Πολιχνίτου),  όπου οι μαθητές αξιολογούν τις διαφορετικές διαδικασίες που εμπλέκονται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τις συνέπειές τους. 
  • Οι μαθητές παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις σχετικά με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου - εξαγωγή συμπερασμάτων για τη συμβολή των ΑΠΕ στην αειφορία.
  • Αξιολόγηση του προγράμματος
  • Λήξη του προγράμματος.

Σημ. Το πρόγραμμα υλοποιείται ως μονοήμερο ή ως τριήμερο και απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Φωτογραφικό Υλικό:

 

 


 

JSN Vintage is designed by JoomlaShine.com