Οι υγρότοποι αποτελούνοικοσυστήματα με ανυπολόγιστη και πολλαπλά ζωτική σημασία για τη φυσική ισορροπία και τον ίδιο τον άνθρωπο. Το πρόγραμμα στοχεύει στη γνωριμία με τα βιοτικά και αβιοτικά στοιχεία των παράκτιων υγροτόπων και τις λειτουργίες,  που τους καθιστούν χώρους πολύτιμους στο παγκόσμιο οικοσύστημα.

Συνοπτικό πρόγραμμα υλοποίησης:

  • Άφιξη της ομάδας-στόχου στο κέντρο – Παρουσιάζονται  βασικές έννοιες, τύποι και λειτουργίες των υγροτόπων καθώς και απορρέουσες αξίες, τα προβλήματα που προκύπτουν από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και παρεμβάσεις, το καθεστώς προστασίας των υγροτόπων.
  • Επίσκεψη στο πεδίο (Εναλλακτικούς προορισμούς αποτελούν οι αλυκές στον κόλπο της Καλλονής, το έλος στις εκβολές του Ευεργέτουλα στον  κόλπο Γέρας,  η Μεγάλη Λίμνη και ο πευκώνας της, η τεχνητή λίμνη στο Φράγμα της  Ερεσού), για την παρατήρηση χλωρίδας και πανίδας και την αποτύπωση της τροφικής αλυσίδας του υγροβιότοπου.
  • Συζήτηση σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν οι φυσικές μεταβολές και οι ανθρωπογενείς επεμβάσεις στη βιωσιμότητα των υγροβιότοπων.
  • Αξιολόγηση του προγράμματος
  • Λήξη του προγράμματος.

Σημ. Το πρόγραμμα υλοποιείται ως μονοήμερο ή ως τριήμερο και απευθύνεται σε μαθητές 10 ετών και άνω.

 

Φωτογραφικό Υλικό:

 

             

 


 

JSN Vintage is designed by JoomlaShine.com