Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το σύλλογο μελισσοκόμων Λέσβου και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Απευθύνεται σε μαθητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε ομάδες ενηλίκων που θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν. Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τη μελισσοκομική τέχνη, τα μελισσοκομικά προϊόντα από την παραγωγή και την επεξεργασία τους μέχρι την κατανάλωσή τους, την προσφορά της μέλισσας στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τις επιπτώσεις στον πληθυσμό των μελισσών του νησιού από ανθρώπινες παρεμβάσεις (ψεκασμοί, κλιματική αλλαγή, εισαγωγή νέων ειδών, κά).
Το πρόγραμμα υλοποιείται ως μονοήμερο.
Τα προγράμματα συνοδεύονται από εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνει υλικό οπτικοακουστικής παρουσίασης, φύλλα εργασίας, ψηφιακές – διαδραστικές εφαρμογές.